• TurkishEnglishGermany

BİZDEN HABERLER

Amiral gemisinde festival coşkusu

Türkiye 6. Kanyon ve Doğa Sporları Festivali 10 – 13 Ağustos tarihlerinde Kastamonu Pınarbaşı’nda gerçekleşti. Festivalin onur konuğu ise ilçenin gururu Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı idi.

Dünyanın en derin ikinci kanyonu olan Valla Kanyonu’nun yanı sıra Horma Kanyonu’nun yer aldığı ilçedeki festival kapsamında, kanyon geçişlerinin yanı sıra; Ilgarini, Mantar ve Ejder Mağaraları, Valla Kanyonu Seyir Terası ve Kerte Köyü Seyir Terası Gezisi, Çalkaya – Ilıca Şelalesi Yürüyüşü ile kamp ateşi başında müzik ve eğlence programları gibi etkinlikler düzenlendi. Festival, 13 Ağustos Pazar günü Valla Kanyonu’ndan sporcuların çıkışı ve festival kapanış programı ile son buldu.

Festivalin kapanış programına; Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Vali Vekili Ahmet Coşkun, Kastamonu Milletvekilleri Halil Uluay ve Fatma Serap Ekmekci, Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Pınarbaşı Belediye Başkanı ve Batı Karadeniz Kalkınma Birliği Encümen Üyesi Şenol Yaşar, festivali Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımıyla sonlandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek; “Yaklaşık dört buçuk yıldır görev yapıyoruz. Yapmış olduğumuz işleri çok hızlı bir şekilde sıkmadan arz etmek istiyorum. Şehir içinde peyzaj ve aydınlatma çalışmalarıyla başladık. Belediye düğün salonumuzu, restore ettik. Muhtarlara yer temini, 70 bin metrekare kilit parke taş çalışması, yaklaşık 25 kilometre satıh kaplama asfalt, şehir, şebeke suyu hattına ilave, Horma Kanyonu otoparkına halkın kullanabileceği kemeriyeler, lavanta bahçesi yapıp, ilk lavanta hasadının gerçekleştirilmesi, 50 akademisyen ile turizm çalıştayı, turizm bürosunun inşası… Tanıtım amaçlı yarışmalar, fuarlara katılım, üst düzey ziyaretlerde bulunma, bakanlık düzeyinde ve çok sayıda ziyaretçileri kabul etme, coğrafi işaretli kara çorbanın tanıtımı, Safranbolu ile turizm iş birliği, belediyemize ait Kanyon tesislerinin restore ettirilmesi, kanyon geçişleri, hoş geldin bebek projesini eşimin önderliğinde doğan bütün çocukların evlerine onların mutluluğunu paylaşmaya gitmek, iftar programlarını düzenlemek, sağlık personelimizi, öğretmenlerimizi, kadınlarımızı yalnız bırakmamak, çocuklarımıza, gençlerimize yüzme kursları olarak halı saha turnuvaları, araç parkurumuza; kepçe, kamyon, cenaze aracı, pikap zabıta aracı, kamyonet çöp kamyonu, minibüs gibi 11 araç katmak, Horma yürüyüş yolunun tamamlanmasını sağlamak. Ilıca yolunun asfaltının tamamlanması, Kerte Seyir Terası’na sathi kaplama, Horma Kanyonu yolunun asfaltını yapımı, Horma mesire alanı projesinin hayata geçirilmesi, Horma Kanyonu Parkı’nın asfaltını yapmak, yeni otopark inşasını yapmak, kapalı spor salonu tesisi, sentetik çim sahanın yapımı, Pınarbaşı çevre yolu inşaatını yakın sürede açmak şekliyle tamamlamak ve yakında at çiftliği projemizi tamamlayacağız. Yürüyüş ve bisiklet yoluyla ilgili de ödeneği gelmek üzere ve hayal projemizi, Rabbim bize nasip etsin diyorum. Cam zeminli yürüyüş köprüsünü, o enlik projelerin altında imzası olan Sayın Cumhurbaşkanımız arz ettiğinizde olur ve onayını aldığımızda o köprüyü yaptığımızda işte o zaman bu Kastamonu turizminin amiral gemisi dediğimiz Pınarbaşı’nı dünya tanıyacak, dünyaya tanıtacağız” diye konuştu.

 “CİDE’YE İNSANLAR RAHAT GİDECEK”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, etkinliğe geçen yıl da katıldığını anımsatarak; “Bu festivalin öncelikle kurumsal bir hale gelmesinden son derece memnunuz. Çünkü bizim memleketimizin, Kastamonu’nun özelde de Pınarbaşı’nın bu tür kurumsal etkinliklere ihtiyacı var. Çünkü sadece burada gençlerin kendisini bulması değil aynı zamanda Kastamonu dışındaki hemşehrilerimizin, gençlerimizin bir araya gelip kaynaştıkları, aynı zamanda da bundan sonra dönemde ünü memleketin de dışına çıkmaya aday bu festivalin gerçekleşmesini ve kurumsal hale gelmesini sağlayan, emeği geçen kimler varsa teşekkür ederim. Elbette bizim Pınarbaşı’mızın kanyonları var, çayları, mağaraları var. Aklınıza ne gelirse doğal güzellikleri var. Bu güzelliğin, bu zenginliğin mutlaka ama mutlaka bir farkında olmanın olmamız gerekir ve bunu memleketin lehine, Pınarbaşı’nın lehine kullanmamız gerekir. Bizim bakanlığımızın Doğa Koruma ve Milli Parklar diye bir Genel Müdürlüğü var. Şu anda Genel Müdürü arkadaşım da burada. Pınarbaşı’nın özellikle turizmiyle alakalı diğer insanların buraya gelip buranın ekonomisine katkıda bulunacak ne özeli ne güzelliği varsa onları öne çıkarmakla alakalı çalışmalar yapar. Önemli olan bütün bu çalışmaları açığa çıkarırken sizin bir yerden bir yere ulaşmanız, yollarınız, oraya olan ulaşım imkânlarınız. Cide’yle Pınarbaşı arasında biliyorsunuz 120 kilometrelik bir dağ yolu vardı. Yine bizim bakanlığımızın bir diğer genel müdürlüğü olan Orman Genel Müdürlüğü’nün Kastamonu Bölge Müdürlüğü bu yolu 60 kilometreye yani yarı yarıya indirerek o ulaşımın gerçekleşmesini sağladı. Bu ne demek? Artık Cide’den buraya insanlar rahat gelecek. Buradan Cide’ye insanlar rahat gidecek. Aynı zamanda yine Bakanlığımızın Devlet Su İşleri var. O da göletler su alakalı sorunları çözmekle alakalı çalışmalar ve en önemlisi de biliyorsunuz bizim memleketimiz taşkınlara açık, çok yağış aldığı zaman hakikaten zarar verici bir boyutta oluyor. Onları da engellemek için dere ıslahlarına kadar yapması gereken ne varsa bunları yapan çok önemli, çok büyük de bir kuruluşudur. Orman Genel Müdürlüğü’nün, Devlet Su İşleri’nin, Doğa Koruma’nın ya da diğer bakanlığımızın birimlerinin her zaman için bütün Türkiye’de olduğu gibi Kastamonu’da da Pınarbaşı’nda da bizim milletimizin halk yanında olduğu ve bundan sonra da olacağı bir gerçek. Kış olur, greyderlerle yollar açılır, yangın olur oraya koştururlar” ifadelerini kullandı.

“ORMAN KÖYLÜLERİMİZ YAKACAK ODUN İÇİN ÖDEMİŞ OLDUKLARI PARANIN ÜÇTE BİRİNİ ÖDEYECEK”

Kastamonu ve Türkiye’ye müjde vermek istediğini dile getiren Bakan Yumaklı; “Orman köylülerimiz 5 Ekim’den itibaren yakacak odun için ödemiş oldukları paranın sadece üçte birini ödeyecek. Yani daha önce 3 lira ödüyorsanız 5 Ekim’den itibaren sadece 1 lira ödeyeceksiniz. Bu birincisi. İkincisi ev yapımı için, samanlık yapımı için, ahır yapımı için artık ne niçin kullanacaksanız burada da ağaç tahsisatını gene aynı şekilde üçte bir daha ucuza alacaksınız. Ayrıca ormanda çalışan köylülerimizin, arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin yapmış oldukları işlerden alacakları paranın 100 bin lira olduğunu düşünelim. Eğer kendi kişisel sigortasını ödüyorsa 5 bin lira Orman Genel Müdürlüğü verecek. 105 bin lira ödeyecek ki sen git sigortanı öde diye. 200 bin liraysa 10 bin lira verecek. Yani her 100 liraya 5 lira da Orman Genel Müdürlüğü sigortasını yaptırması için o kardeşlerimize vermiş olacak” diye konuştu.

 “ATALARINIZIN, BABALARINIZIN TOPRAKLARINA SAHİP ÇIKIN”

Türkiye yüzyılını inşa etmekte kararlı olduklarını anlatan Yumaklı; “Ne demek Türkiye yüzyılı? Bu zamana kadar hiç kimsenin yıkamadığı bu Türkiye Cumhuriyeti’ni dünyada şimdiden çok daha ileri seviyede söz sahibi olan bir haline getirmek ama bunun için gençlere kadınlarımıza ihtiyacımız var. Buradan festivalle alakalı etkinliği tamamlayarak ayrılacak olan kardeşlerime bir çağrıda bulunmak istiyorum. Eğer bu memleketin evladıysanız, Pınarbaşı’lıysanız, Kastamonu’nun herhangi bir ilçesindensiniz, buraları sadece etkinliklere gelmek için kullanmayın. Atalarınızın, babalarınızın topraklarına sahip çıkın. Çünkü hakikaten bunlara sahip olmayanların bizlere nasıl gıptayla baktıklarını her zaman için gördüm. O yüzden umut ve gelecek sizde. Burada iş yapmak isteyen genç kardeşlerim, hanım kardeşlerim bizim il müdürlüğümüz, ilçe müdürlüğümüz, tarım il müdürlüğü, ilçe müdürlüğünden devletin size ne gibi desteklerinin olduğunu mutlaka öğrenin. Çok büyük imkânlar var, yani şehirde memleketin havasını tabii ki bulmak mümkün değil. Ama aynı zamanda buradaki şartların şehirden çok daha aşağı kalmayacağınız yaptığımız işlerden gelir elde etmenize imkân veren bir sürü iş var. Bu konuda bütün arkadaşlarım burada, onların görevi bunları size anlatmak. Bunu ihmal etmeyin. Bu son derece önemli. Bir konuyu da sizlere hatırlatmak isterim. Bizler tefrikayı ve ayrımcılığı aramıza sokmadan geleceğimizi hep birlikte inşa edeceğiz. Biraz önce kardeşimizin söylediği gibi eksikler olabilir. Bunların tamamlanması için biz buradayız. Devlet erkânı burada. Belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız, devletin bütün varlığı, gücü burada. Onun için her zaman şunu mutlaka hepinizin aklında tutmasını istiyorum. Ben bu memleketin, bu toprakların evladı olarak sizin hizmetinizdeyim. Sizden gelecek her türlü eleştiri, bilgi, talep başımın üstündedir. Her zaman için bana buradaki kardeşlerimden, arkadaşlarımdan iletebilirsiniz. Biraz önce ayrımcılığı ve tefrikayı aramıza sokmayacağız derken kardeşliği öne çıkarmak istedim. Bu memlekette yaşayan herkes bizim başımızın üstündedir. Biz bu memlekette yaşayan herkese hizmetle mükellefiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın, yol arkadaşları, kader arkadaşları olarak geceli gündüzlü size hizmet etmek için varız. İnşallah elimiz gelenin çok daha ötesinde, çok daha fevkinde çalışmalar yapacağız. Bu zamana kadar nasıl olduysa bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz ve Türkiye için, büyük Türkiye için, Türkiye yüz yılı için emek vereceğiz inşallah. Benim burada sizlere karşı bu hitabımı bilmiyorum sizin için önemi ya da hissiyatı nedir ama hakikaten benim rüyalarıma girdi buraya gelmek, sizlerle beraber olmak. Allah hepinizden razı olsun. Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Hiç unutmayın bu memleket ancak sizlerin, bizlerin omuz omuza vermesiyle yükselecek inşallah” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından Pınarbaşı Belediye Başkanı ve BAKAB Encümen Üyesi Şenol Yaşar tarafından Bakan Yumaklı’ya plaket takdim edildi.

Etkinlikte halk oyunları gösterileri yapılırken, ünlü sanatçı Öykü Gürman’da sahne alarak Pınarbaşılılara unutulmaz bir gece yaşattı.

 

admin

Bu yazarın açıklaması maalesef yok.

BENZER YAZILAR

Muzaffer Coşkun

1970 Düzce doğumlu İlk ve orta öğrenimimi Gölyaka'da tamamladı Anadolu Üniver ite i Tarım Önli an mezunu olup, halen Anadolu Üniver ite i Açıköğretim Fakülte i Siya et Bilimi ve Kamu...

Seda Oyar

1975 yılında İ tanbul'da doğdu İlk, orta ve li e eğitimini İ tanbul'da tamamlayan Oyar, 2009-2014 yılları ara ında AK Parti Abana Kadın Kolları Başkanı olarak görev yaptı 2017...

Serkan Civa

1980 E kipazar doğumludur Öğrenim hayatını E kipazar'da tamamlayan Civa, genç yaştan itibaren ticaretle uğraşmaktadır 2019 Yerel eçimlerinde Belediye Mecli Üye i eçilmiş ve Belediye...

Süleyman Yazkan

1977 Araç doğumlu İlkokulu Akıncılar köyü ilkokulunda, ortaokul ve li eyi Araç Li e i’nde okudu Anadolu Üniver ite i Spor Yönetimi Bölümü mezunu Araç Ziraat Oda ı Yönetim Kurulu...

YORUM YAP