• TurkishEnglishGermany

Göynük

Friglere ait en eski yazılı belge 1966 yılında Göynük`ün Soğukçam (Germenos) köyünde bulunmuştur. Osman Gazi`nin son dönemlerinde, 1323 yılında Göynük ve civarı fethedilerek Osmanlı toprağı olmuştur.

GÖYNÜK’ÜN KÜLTÜREL VE DOĞAL MİRASI

Gazi Süleyman Paşa Camii ve Hamamı, Akşemseddin Hazretleri Türbesi, Ömer Sekkin Türbesi, Zafer Kulesi, Soğukçam Köyünde bulunan Frig Harabeleri ve Kilciler Köyündeki Bizans Kalıntıları İlçenin önemli tarihi eserleridir. 135 tarihi konut, 20 dini ve kültürel yapı, 2 idari yapı, 5 doğal anıt olmak üzere toplam 162 tescilli yapı vardır.

Zafer Kulesi

Göynük’ün simgelerinden biri olan Zafer Kulesi ilçeye hâkim bir tepeye 1923 tarihinde Cumhuriyet döneminin ilk Kaymakamı Hurşit Bey tarafından yapılmıştır. Altıgen taş temel üzerine, 3 katlı ahşap yalı baskı mimarisiyle yapılan Zafer Kulesi, Kurtuluş Savaşı’nın başarılarını ebedileştirmek için anıtsal eser olarak yapılmıştır.

Çubuk Gölü

Göynük ün 11 km. kuzeyinde 15 hektarlık bir alanı kaplayan göl, kayabaşı tepesinden inen heyelanın vadiyi tıkaması sonucu oluşmuştur. Tamamen doğal bir göl olan Çubuk gölünde 1 adet CafeRestaurant  ve çevresinde yürüyüş parkuru bulunmaktadır.Gölden doğru Çubuk yaylasına treking yapmak isteyenler için ideal bir göldür.

Sünnet Gölü

İlçe merkezinin yaklaşık 27kmdoğusundadır. Kurudağ ile Erenler tepesi arasında dar ve derin vadideki bir heyelan cukurunda oluşmuştur. Denizden yüksekliği 820metredir. Alanı 18 hektardır. Sünnet gölü çevresinde 1 adet konaklama tesisi, halka açık piknik alanları ve yürüyüş parkurları olan cennetten bir köşedir. Doğanın sessizliği ve güzelliğini görmeniz açısından ideal bir mekândır

GÖYNÜK’E NASIL ULAŞABİLİRİM?

Bolu il merkezine 96 km uzaklıkta olan Göynük, İstanbul’a 247, Ankara’ya ise 233 km mesafededir.

 

03 Temmuz 2019 2030 okunma